SPINDELSVEVÅRER PÅ BEIN

SKLEREOSERING

Priser

1400,-
pr. behandling

Sklerosering - fjerning av sprengte blodkar

Noen typer sprengte blodkar på legger og lår kan behandles med flott resultat. Dette kan arte seg som tydelige røde eller blålige årenettverk, som spindelvevårer. Åreknuter går ikke inn under denne behandlingen, de må fjernes kirurgisk.

 

Behandlingen utføres etter konsultasjon med lege. 

Synlige blodkar på bena er vanlig og helt naturlig, men mange opplever dette som skjemmende og vegrer seg for gå i skjørt eller shorts. Vi tilbyr trygg og effektiv behandling! 

Etter vurdereing av helsetilstand, og tilsynav problemet hos din fastlege kan denne behandlingen gjøres trygt hos oss. 

 

Behandling med skleroterapi:

Skleroterapi er en injeksjon inn i de små blodårene med ett legemiddel som utløser en irritasjon i åreveggene og gjør dem klebrige, og  hindrer blodgjennomstrømming.  Årene trekker seg sammen, åreveggen klapper sammen og ødelegges. Kroppen vil senere bryte ned ødelagte årer, og disse vil igjen transporteres vekk ved hjelp av mikrosirkulasjonen i kroppen. Behandlingen krever ingen forbehandling. Den er nærmest smertefri, men kan gi en liten reaksjon i huden. Dersom man har mange områder som skal behandles, kan det være fornuftig å gjøre behandlingen i flere omganger.

 

Hvor mange behandlinger trengs?

Det er vanlig med 1-3 behandlinger avhengig av hvor hardt angrepet man er. Større og grovere blodkar trenger ofte opptil 4 behandlinger. Behandlingene bør gjennomføres med 2-6 ukers mellomrom.

Når de største årene er behandlet, vil det i visse tilfeller være behov for å behandle de minste årene med laser. Du bør ha på lett kompresjonsstrømpe etter behandlingen. Disse bør du ha på de første 24-48 timene etter behandlingen og siden på dagtid i 14 dager. Stømpene fås kjøp på apoteket.

Permanent fjerning ?

Effekten er permanent på de sprengte karene som behandles, men en kan ikke garantere for at kroppen ikke danner nye blodkar som senere viser seg som sprengte blodkar. Ved blant annet graviditet, arbeid som innebærer mye gange, eller stillestående arbeid er det fare for ny dannelse av nye sprengte blodkar. Blodkar som står i trykk kan være vanskeligere å fjerne i forhold til blodkar hvor trykket er lavere. I gjennomsnitt regner man med at 40-70 % av karene kan fjernes.

Blodårene blir ikke borte med denne behandlingen, men de blir blodtomme og dermed lite eller ikke synlige. Årene vil være litt mer synlig den første tiden etter behandlingen, for deretter å gradvis forsvinne mer og mer (ila 4-8 uker). Disse blodårene har ikke noen funksjon med tanke på kretsløpet

Etter behandling:

  • Støttestrømper dagtid i 2 uker

  • Unngå hard trening (styrketrening ben, løping mv.) de første 2 ukene etter behandling. Dette kan føre til at blodkarene utvider seg pga muskelpress i bena.

Dersom du ønsker mer informasjon om behandling av sjenerende blodkar på bena kan du ta kontakt med oss på tel: 40643031 for mer informasjon.  

Gravide, ammende, personer med hjerte/karsykdom eller diabetikere som bruker insulin kan ikke behandles