Ansiktsløft uten kirurgi

HIFU : Høyfrekvent ultalyd

Priser

Se i teksten for priser

Hudoppstramming uten kniv 

 

Høy Intensiv Fokusert Ultralyd - HIFU

 

Høy intensiv fokusert ultralyd er en relativt ny behandlingsmetode for å stramme opp huden i dybden. Det er det nærmeste ett ansiktsløft man kan komme uten å gjøre ett kirurgisk inngrep. 

Den er også effektiv på oppstramming av mage, "grevinneheng", lår og rumpe.

Som all annen behandling er det individuelt hvordan den enkelte responderer på behandling. De aller fleste har svært gode resultater, mens i svært sjeldne tilfeller er det mindre resultater. Dersom en har stor andel fettprosent i ansiktet kan vil ikke vi greie å nå ned til Smas hinnen, som vi ønsker å nå for å få opptramming, det vil da gi liten effekt. Det anbefales fra en til tre behandlinger.

 

Hva skjer med huden når vi eldes?

Når huden eldes taper vi elastitet , huden blir slapp og hengete. For å motvirke dette og stimulere bindevevet til å vokse og stramme seg opp kan man gjøre ulike laser og lysbehandlinger. Lyset tilfører varme som gir en kontrollert inflammatorisk reaksjon slik at bindevevet påvirkes. Laserlys, IPL lys og radiofrekvens er de vanligste metodene. Disse metodene behandler mange hudproblem men har også en begrensning da man ikke kommer ned til de dypeste bindevevslagene uten å gi for stor skade i huden.

 

Fokusert intensiv ultralyd; 

Fokusert intensiv ultralyd har en helt annen teknikk da ingenting av energien absorberes og opptas av pigment eller blodkar i den ytterste huden. Energien sendes ned og fokuseres på akkurat den dybden maskinen er innstilt på 1,5, 3 eller 4,5 mm. Huden er delt inn i epidermis (ytterste hudlag) dermis (mellomste hudlag) og subcutis (underste hudlag) Under subcutis igjen har vi en bindevevshinne som kalles SMASSuperficial Muscular Aponeurosis System. Det er denne hinnen vi vil behandle.

 

Under behandling skjer en intensiv varme utvikling, 60-70 grader veldig lokalt som starter en oppstramming av det dype bindevevet. 

 

Behandling gir en oppstramming av bindevevshinnen som musklene er festet i. Dette gir ofte en mer markert kjevelinje samt hals. Kinnene kan løftes samt man kan få ett løft av øyebrynene. Ultraliftbehandlingen brukes også på kropp, slik som grevinneheng, mage, inn og utside av lår , hofter og rumpe.  En viss effekt kan man se rett etter behandlingen men den største effekten skjer gradvis. Slutt resultatet ser man først etter 3–6 måneder. Ny bindevev som skal vokse til i skadeområdet skjer langsomt, på samme vis som en sene leges når den har vært skadet.

Vi tar bilder av ansiktet før behandling og når du er på etterkontroll 4 mnd etter behandling. Det som er positivt med at resultatene skjer så gradvis er at ingen i omgivelsene vil stille spørsmål på om du har gjort noe med ansiktet ditt. Resultatet blir svært naturlig og ikke kunstgjort.  Resultatene varer oftest i noen år før den naturlige aldringsprosessen setter inn igjen.

Metoden er FDA godkjent for sin effektivitet for oppstramming og løft. FDA betyr Food and Drug Administration som er en amerikansk institutt som vurderer og bedømmer ulike metoder på en vitenskapelig måte. FDA godkjenning er det høyeste kvalitetsstempel en behandlingsmetode kan ha.

 

Kostnadseffektivitet på behandling

Alle behandlingsmetoder bør vurderes i hvilken effekt man kan oppnå opp mot hva kostnaden er. Originalmetoden med fokusert ultralyd heter Ulthera og har blitt meget populær i USA og også i Europeiske land.  Når nye teknikker utvikles er ofte de nye maskinene meget dyre Gjennomsnitt pris for behandling av ett helt ansikt samt under hake i USA er 2500–3500 dollar. Dette får man se i sammenheng med hva ett kirurgisk ansiktsløft koster. Metoden har ikke slått helt igjennom i Norge, trolig på grunn av prisen

Nå har det kommet ut andre maskiner på markedet med samme prestasjoner som har en

rimeligere pris.  Priser hos oss er 3000 kr for panne/øyne, 3000 kr for kinn samt 3000 kr for kjeve eller 9000 kr for helt ansikt med hals.

Behandlingsmetoden har ikke vist noen bivirkninger. Viktig er riktignok å  unnvike  visse nerver i ansiktet som ligger ytterst da dissa skulle kan bli irritert om de får direkte behandling. Det er per i dag ikke rapportert om noen form for skader eller bivirkninger.

Dersom man er veldig følsom for smerte kan man behøve ekstra smertelindring  Vi anser ikke dette som nødvendig jamfør andre laserbehandlinger. Man kan få en lett rødhet i ansiktet samme dag som behandlingen men utover det er det ingen nedetid og man kan gå på jobb dagen etter behandling. Andre spørsmål vil besvares ved konsultasjon

Er det noen forberedelser før behandling med ultralift?

Det kan være en fordel å ta en smertestillende tablett før behandligen

Gjør det vondt?

De fleste synes ikke det er spesiellt smertefullt, men ved behandling av kjeven kan noen oppleve smerter, det kan derfor være en fordel å ta en smertestillende behanding, dersom du reagerer lett på smerte

Kan man gå på jobb etter behandlingen?

Ultralift har ingen nedetid og man kan gå rett på jobb etter behandlingen

Hvor mange behandlinger trenger man?

 

Man kan få bra effekt etter en behandling, men den aller beste effekten får de som tar 2-3 behandlinger. Ved flere behandlinger gies rabattstige.